Maatschappelijke Organisaties

nodigen we uit om vragen en uitdagingen aan te melden waar hulp bij nodig is.....

MVO gedreven Ondernemers

helpen non-profit organisaties met gesloten beurzen in ruil voor een tegenprestatie...

Doe mee en maak het verschil!

Meld jouw organisatie of bedrijf aan om samen te werken aan een betere leefomgeving...

Uitdagend nieuws & ontwikkelingen

Blijf op de hoogte!

Volg ons op Social Media op Facebook, Linkedin en Instagram.
De meest recente berichten lees je hieronder!

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
2 dagen geleden
Rotterdamse Uitdaging

💚🎄💚De kerstpakkettenactie gaat van start!
Doe jij mee? Steun Rotterdammers met een kerstpakket 🎁en regel zo de maatschappelijke kerstbijdrage van jouw bedrijf.

Kerstmis staat voor gezelligheid, genieten en samenhorigheid. Voor veel Rotterdamse gezinnen is dit niet vanzelfsprekend. De stijgende prijzen in de supermarkten en stijgende armoede zorgen ervoor dat deze gezinnen de feestdagen somber ingaan. De afgelopen 2 jaar hebben we maar liefst 1300 Rotterdammers geholpen met een mooi kerstpakket. Als Rotterdamse ondernemer kun je ook dit jaar gezinnen een fijne kerst geven en steunen. Dit kan door het schenken van producten, een financiële bijdrage óf het doneren van kerstpakketten.💚

rotterdamseuitdaging.nl/kerstactie-2023/
... Meer bekijkenMinder bekijken

5 dagen geleden
Rotterdamse Uitdaging

✅ Jong talent aan de slag voor de Rotterdamse Uitdaging!
✅ Op een mooi event van @MKB Rotterdam Rijnmond in het mooie Bv Stadion Sparta Het Kasteel vroegen ze ondernemers de hemd van het lijf, over #mvo, #impact en praktische aanpak.
✅ De Internationale Studenten van de van de minor Service learning van de Rotterdam School of Management, Erasmus University , Society Management opleiding, helpen ons bij een ondernemers aanpak.
✅ Fijn die kennis, energie en inspiratie!
de studenten Toma Georgescu , @Chen Shih Han , Kailey Patel, Lotte van Veen , docenten Lucas Meijs, Rickert Pos
Met dank aan MKB Rotterdam Rijnmond, Patricia Gijp, Yvette Huijsmans-Van Schie, Anke Boereboom, Linda van der Windt
... Meer bekijkenMinder bekijken

✅ Jong talent aan de slag voor de Rotterdamse Uitdaging!
✅  Op een mooi event van @MKB Rotterdam Rijnmond in het mooie Bv Stadion Sparta Het Kasteel vroegen ze ondernemers de hemd van het lijf, over #MVO, #impact en praktische aanpak. 
✅ De Internationale Studenten van de  van de minor Service learning van de Rotterdam School of Management, Erasmus University , Society Management opleiding, helpen ons bij een ondernemers aanpak. 
✅ Fijn die kennis, energie en inspiratie!
de studenten  Toma Georgescu , @Chen Shih Han , Kailey Patel, Lotte van Veen , docenten Lucas Meijs, Rickert Pos  
Met dank aan  MKB Rotterdam Rijnmond, Patricia Gijp, Yvette Huijsmans-Van Schie, Anke Boereboom, Linda van der Windt
1 maand geleden
Rotterdamse Uitdaging

📣 LAST CALL | Zet je schouders onder 010 - Meetup 30 augustus 2023
💚 Morgen is het zover! De Meetup voor geïnteresseerde vrijwillige professionals. Met uitzicht over Rotterdam CS vertellen we je over de mogelijkheden hoe jij als professional kan bijdragen aan Rotterdam. Word jij één van onze nieuwe vrijwillige professionals? Meld je dan aan via 👉 rotterdamseuitdaging.nl/evenementen/30-augustus-2023

🏙 Dankzij deze kanjers van vrijwillige professionals zetten we projecten op als de zomertassenactie en verbinden we stichtingen en verenigingen aan het lokale bedrijfsleven. Ook jij kan als professional bijdragen en helpen onze mooie doelen te bereiken. Hier vind je alle mogelijke rollen: rotterdamseuitdaging.nl/vacatures/

📍CIC Rotterdam, Stationsplein 45 Rotterdam
📅 Woensdag 30 augustus 2023
🕓 16.00 17.30 uur

RotterdamseUitdaging #rotterdam #meetupinrotterdam #vrijwillgers #mvo

📷 Eric Fecken
... Meer bekijkenMinder bekijken

📣 LAST CALL | Zet je schouders onder 010 - Meetup 30 augustus 2023
💚 Morgen is het zover! De Meetup voor geïnteresseerde vrijwillige professionals. Met uitzicht over Rotterdam CS vertellen we je over de mogelijkheden hoe jij als professional kan bijdragen aan Rotterdam. Word jij één van onze nieuwe vrijwillige professionals? Meld je dan aan via 👉 https://rotterdamseuitdaging.nl/evenementen/30-augustus-2023

🏙 Dankzij deze kanjers van vrijwillige professionals zetten we projecten op als de zomertassenactie en verbinden we stichtingen en verenigingen aan het lokale bedrijfsleven. Ook jij kan als professional bijdragen en helpen onze mooie doelen te bereiken. Hier vind je alle mogelijke rollen: https://rotterdamseuitdaging.nl/vacatures/

📍CIC Rotterdam, Stationsplein 45 Rotterdam
📅 Woensdag 30 augustus 2023
🕓 16.00 17.30 uur

RotterdamseUitdaging #Rotterdam #MeetupinRotterdam #Vrijwillgers #mvo

📷 Eric Fecken

Wat we samen bereiken...

Enig idee van de economische impact van een lokale Uitdaging?

Gemiddeld helpt elke Lokale Uitdaging 200 sociale en maatschappelijke initiatieven per jaar.

Daar komen meer dan 300 matches tussen vraag en aanbod uit voort! We zijn trots op de maatschappelijke waarde die we samen met alle Nederlandse Uitdagingen, vrijwilligers en maatschappelijk betrokken ondernemers realiseren per jaar.

0
Lokale Uitdagingen
0
Vragen
0
Matches
0
Maatschappelijke waarde

Ben je benieuwd naar de andere Lokale Uitdagingen en het grote landelijke netwerk waar we deel van uit maken? Kijk dan eens op de website van Coöperatie de Nederlandse Uitdaging waar wij als zelfstandige stichting lid van zijn:

De Uitdaging helpt vooruit!

Samenwerken, samenleven, samen doen.

Maatschappelijk betrokken ondernemers helpen lokale maatschappelijke stichtingen en verenigingen met gesloten beurzen in ruil voor een tegenprestatie.

 

In de video hieronder leggen we je uit wat de Uitdaging met haar lokale Maatschappelijk Verbonden Ondernemers en partners kan betekenen voor stichtingen, verenigingen en andere non-profits om onze stad samen nog mooier en leefbaarder te maken.

Om de verbinding te leggen tussen MVO bedrijven en maatschappelijke organisaties organiseert de Rotterdamse Uitdaging allerlei activiteiten.

 

De insteek voor deze evenementen blijft het bij elkaar brengen van vraag en aanbod. Bij alle activiteiten blijven we ontmoeten, inspireren, stimuleren en activeren om samen Rotterdam nog mooier en beter te maken.

Als ondernemer wil je natuurlijk ook deel uitmaken van het leukste en grootse MVO netwerk van Nederland?

 

Jouw maatschappelijk betrokkenheid uitdragen in je directe omgeving, lokale stichtingen en verenigingen helpen en tegelijkertijd de verbinding leggen met heel veel ondernemers in ons Rotterdamse netwerk? Dat is pas echt een win-win-win situatie!

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

dat is toch... Maatschappelijk Betrokken Ondernemen?

De Rotterdamse Uitdaging heeft het welzijn van de maatschappij hoog in het vaandel staan. Wij proberen iedere dag de samenleving een beetje mooier te maken.

 

Als je met je bedrijf aansluit bij de Rotterdamse Uitdaging draag je bij aan maatschappelijke initiatieven en toon je betrokkenheid bij maatschappelijke vraagstukken. Dat noemen we Maatschappelijk Betrokken Ondernemen (MBO). Dit kan in je directe omgeving zijn, maar ook verder dan dat. Je laat als bedrijf zien dat je niet alleen streeft naar winst (profit) maken, maar ook rekening houdt met het milieu (planet) en de mensen binnen en buiten je bedrijf (people). Wanneer je dit doet spreken we van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO).

MVO anders

Hoe makkelijk is het om als ondernemer je maatschappelijke verbondenheid te laten zien door acties die precies passen binnen je kerncompetenties. Zo draag je effectief bij aan concrete verbetering in je directe leefomgeving. Hoe concreter hoe beter! 

De Rotterdamse Uitdaging faciliteert jouw Maatschappelijke Verbondenheid en dat noemen we dan Maatschappelijk Verbonden Ondernemen.

Samenleven, samenwerken, samen… doen!

Helpen door simpelweg te doen?

De Rotterdamse Uitdaging heeft een eenvoudig doel: helpen door te doen.

“We helpen door maatschappelijke organisaties te stimuleren om hulp te durven vragen en bedrijven te stimuleren mee te denken en een helpende hand om te zetten in concrete daden.”

HeroVisual-vrouw-e1674569307619.png
Manager - Lokale uitdaging

De Rotterdamse Uitdaging is de lokale maatschappelijke makelaar!

Wat we doen en waarom...

Als jij durft te vragen, durven anderen te geven!
Voor sociale en maatschappelijke initiatieven zoeken we aansluiting bij het lokale bedrijfsleven waarmee doelen sneller, beter, eenvoudiger of leuker bereikt kunnen worden.

 dagen wij uit om te helpen binnen hun eigen lokale samenleving. Medewerkers kunnen vrijwilligerswerk doen, kennis en handjes bieden. Ook overtollig materiaal geven wij een tweede leven. Dat is nog goed voor het milieu ook. Het kost je niets maar levert je heel veel goodwill op.

Daarnaast kan je als partner,  sponsor , sociale kanjers of als lid van de club van 100 een financiële bijdrage  aan de Rotterdamse Uitdaging.

Wij geloven in een samenleving waar iedereen meedoet en bijdraagt.
Verschillende partijen die veel voor elkaar kunnen betekenen maar elkaar niet altijd weten te vinden, verbinden wij met elkaar. We stimuleren betrokkenheid, activeren netwerken en maken zo de samenleving zelf- en ‘samen-redzamer’.

Dankzij onze partners, sponsoren, sociale kanjers en leden van de club van 100

kunnen wij de Uitdaging aan blijven gaan!

Scroll naar boven