Wat we doen

om te blijven verbinden

Wij zijn maatschappelijk makelaar

We matchen vraag & aanbod!

Maatschappelijk Betrokken Ondernemen en maatschappelijk betrokken zijn.

De missie van de Rotterdamse Uitdaging is Maatschappelijk Betrokken Ondernemen stimuleren en organiseren om maatschappelijke organisaties te ondersteunen. Door Maatschappelijk Betrokken te Ondernemen, laten bedrijven hun betrokkenheid bij de samenleving in hun eigen omgeving zien. Ons doel is samenwerking tot stand brengen tussen bedrijven en maatschappelijke organisaties door een bijdrage te leveren aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken.
 

De Rotterdamse Uitdaging is simpel gezegd een matchmaker in vraag en aanbod van Materialen (spullen), Middelen (media) en Menskracht (extra handjes, creativiteit, kennis en kunde). Een ondernemersnetwerk dat doet waarin bedrijven hun maatschappelijke betrokkenheid kunnen tonen in concrete acties om daarmee het leefklimaat in hun directe omgeving te verbeteren. 

De Uitdaging zorgt voor samenwerking tussen maatschappelijke organisaties, burgerinitiatieven en het lokale bedrijfsleven. 

De Rotterdamse Uitdaging matcht vraag en aanbod op diverse manieren.
Denk daarbij aan activiteiten zoals:

 

Onze sociale marktplaats matcht continue aangemelde vragen & het aanbod en het Matchmaking event als terugkerende grote activiteit.

De Matchgroep bouwt bruggen

tussen maatschappelijke vragen en ondernemend aanbod

Door een structurele samenwerking met een groep mensen uit het bedrijfsleven – de Matchgroep – bouwt de Uitdaging bruggen tussen maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven. De mensen in de Matchgroep zijn ervaren ondernemers en werkgevers die beschikken over een groot gevarieerd netwerk en ze zijn bereid dit netwerk open te stellen.

Bij een aanvraag, op het gebied van zorg, welzijn, cultuur, sport of recreatie, van een vereniging of stichting die de Matchgroep accepteert, gaan de ondernemers aan de slag om een match te maken. De betrokken ondernemer stelt zijn of haar netwerk open en legt contact met een bedrijf dat de aanvraag kan en wil invullen. Zo dagen de matchgroep-leden telkens een ander bedrijf uit om ook maatschappelijk betrokken te ondernemen. De onderneming die de uitdaging aangaat neemt vervolgens contact op met de vragende maatschappelijke organisatie om de match daadwerkelijk te realiseren. In onderling overleg wordt afgesproken welke mogelijke tegenprestatie de maatschappelijke organisatie kan leveren in ruil voor de vraag die voor hen met gesloten beurzen wordt ingevuld.

 

Als jij als Maatschappelijke Organisatie of sociaal initiatief, durft te vragen dan… gaan wij op zoek naar de juiste match met Maatschappelijk Betrokken Ondernemers!

Matchmaking event

Hét maatschappelijke event van Rotterdam waar ondernemers maatschappelijke vragen invullen met gesloten beurs

Op het ‘Matchmaking event’ matchen we vragen van stichtingen en verenigingen aan het lokale bedrijfsleven. In ruil voor een tegenprestatie helpen ondernemers Maatschappelijke Organisaties met gesloten beurs.

Deelname is gratis.

Hoe werkt het?

Tijdens het Matchmaking event zijn er zoekvragen en ondernemers. 
De vragen gaan over producten, diensten, kennis en kunde. De deelnemers worden hierbij ondersteund door matchmakers. Zij helpen de verbinding te maken tussen vraag en aanbod en zorgen ervoor dat je de juiste mensen ontmoet.

 

Match!

Als twee partijen elkaar gevonden hebben is het een match . Mooi om te zien hoeveel er mogelijk is met gesloten beurzen; zonder geld.  De gemaakte afspraken worden ingevuld op een ‘matchformulier’ zodat afspraken voor beide partijen duidelijk en vastgelegd zijn.

 

Matchmaking event biedt kansen voor iedereen!
Of je nu maatschappelijk betrokken ondernemer bent, lid van een vereniging of bestuurder van een stichting of een andere non-profit organisatie. Welkom!

Volgende editie

Vraag & aanbod

Kijk op het platform voor Vraag & Aanbod om alle openstaande vragen en aanbiedingen voor het Matchmaking event te bekijken.

Maak jij de match?

Scroll naar boven