MVO maar dan anders!

doe mee met het leukste ondernemende netwerk

Helpen door simpelweg te DOEN!

We vatten het nog even voor je samen.

De Rotterdamse Uitdaging heeft een eenvoudig doel: 
helpen door te doen.

“Helpen doen we door maatschappelijke organisaties te stimuleren om hulp te durven vragen en  bedrijven te stimuleren door een helpende hand ideeën om te zetten in concrete daden.”

Vraag en aanbod

We verbinden  vraag en aanbod van materialen (meubels, spullen) en menskracht (kennis, extra handen, creativiteit).

Via de Rotterdamse Uitdaging kun je als ondernemer op een eenvoudige en positieve manier iets terug doen voor de omgeving waarin je onderneemt en waarin jij zelf en/of je medewerkers wonen, werken en leven.

Gouden vrijwilligers

De vele vrijwilligers waar de maatschappelijke organisaties in Rotterdam op draaien zijn goud waard. Zonder hen geen florerende verenigingen. Verenigingen die, zeker in deze tijd, zo hard nodig zijn als ontspanning en uitlaatklep.

De verenigingen en daarmee dus de gouden vrijwilligers hebben vaak materialen of advies nodig. En daar komen wij om de hoek kijken: zij kunnen bij ons terecht met een concrete vraag. Bijvoorbeeld een vraag om stoelen voor de kantine, of een social media training om meer leden te werven. Deze vragen zetten wij uit binnen ons netwerk en zo proberen we een ‘match’ te vinden. ” Financiële ondersteuning doen we als RotterdamsevUitdaging niet .  “We werken puur vraag- en aanbodgestuurd. We bieden aan wat beschikbaar is en gaan op zoek naar  datgene waar behoefte aan is”.

Simpelweg doen dus. Daar gaat het om.

Doe jij mee?

De Uitdaging daagt lokale ondernemers uit om samen voor nog veel meer ‘matches’ te zorgen. Hoe? Door bijvoorbeeld materialen, apparatuur of meubilair die je niet meer gebruikt aan te bieden en een tweede leven te geven. Ben je een financieel wonder? Wellicht kun je een vereniging verder helpen bij het op orde maken van hun jaarplan. Heb jij een ruimte waar verenigingen af en toe zouden kunnen vergaderen? Of bepaalde eenmalige of terugkomende klussen, denk aan kopiëren, boekjes vouwen en/of het inpakken van (kerst)pakketten? Misschien vinden jouw medewerkers het leuk om een dagje de handen uit de mouwen te steken en een tuin op te knappen?

Zoveel is mogelijk!  Soms is het even zoeken, maar wij denken graag mee. Vaak ligt het voor de hand en heb je er zelf gewoonweg niet aan gedacht. Daarom dagen wij niet alleen ondernemers uit, zij mogen ons ook uitdagen om een passende vorm voor hen te vinden. Overigens bieden veel van de geholpen organisaties een tegenprestatie. Bijvoorbeeld een rondleiding door hun museum, een optreden of sportclinic. Dat maakt een match compleet. Een win-win-win situatie noemen we dat!

Maak samen met de Rotterdamse Uitdaging onze woon, werk en leefomgeving (nog) mooier.

Wil je als organisatie, onderneming of andere stakeholder betrokken raken?
Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken
of , meld je direct aan door het formulier hieronder in te vullen!

Ja natuurlijk doe ik mee!

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht en moeten ingevuld zijn om de aanmelding te kunnen versturen.
Na ontvangst van je aanmelding nemen we bij de eerste gelegenheid contact met je op!

Dankzij onze partners, sponsoren, sociale kanjers en leden van de club van 100

kunnen wij de Uitdaging aan blijven gaan!

Scroll naar boven