Het verkrijgen van een ruimte in Rotterdam-Zuid (liefst Groot IJsselmonde) waar wij onderandere een speelgoedbank kunnen opzetten

Wij zijn op zoek naar een ruimte waar we een speelgoedbank voor Rotterdam Zuid kunnen starten maar waar bv ook een bakje koffie gedronken kan worden en een praatje gemaakt.
Ons magazijn is gevestigd op het voormalige honkbal complex aan de Edo Bergsmaweg Rotterdam Beverwaard (naast RET remise).
Wij zitten daar in de kleedkamers en staan op het punt om na 2 jaar antikraak het huurcontract te tekenen.
Dit word mogelijk dankzij financiële steun van de gemeente Rotterdam.
Op het terrein staat ook ons droompand voor dit doen, de kantine echter de kale jaarhuur hiervan is 16.500 en dan komen de overige kosten er nog bij.
We hebben echt ons best gedaan om dit geld te vinden, mede ook omdat in dit pand al onze faciliteiten zitten zoals de zekeringenkast.
In dit pand hadden we buiten de speelgoedbank ook kinderactiviteiten willen doen maar ook koffiemiddagen voor mensen die allemaal het zelfde probleem hebben, armoede.
Hierdoor hebben zij geen doel, geen uitje, weinig contacten.
Tijdens onze uitgiftemiddagen in huis van de wijk Lombardijen hebben wij hebben we een koffietafel met een gratis bakje koffie en koekje en dat betekend voor onze cliënten heel veel.
Vaak horen we dat mensen hier heel erg naar uitkijken elke keer weer omdat het hun enig verzetje is.
Het had een plek kunnen worden voor iedereen die amper geld genoeg heeft om in het normale onderhoud te voorzien.
Nu we dit niet bereikt hebben hopen we elders een omniet locatie te vinden.

Scroll naar boven