Maatjes gezocht voor kwetsbare kinderen in Rotterdam voor 1 uur per week!

Ben jij tussen de 18 en ongeveer 65 jaar en heb je 1 uurtje per week de tijd voor een kwetsbaar kind? Lees dan snel verder!

Bij onze stichting, Big Brothers Big Sisters of Rotterdam (BBBSR), zijn er kinderen aangemeld die om uiteenlopende redenen wat extra positieve een-op-een aandacht kunnen gebruiken. Dankzij onze vrijwilligers kan deze aandacht aan de kinderen gegeven worden. Zo kunnen ze even op adem komen, zitten ze lekkerder in hun vel en groeit hun zelfvertrouwen.

Als maatje, door ons Big Brother/Sister genoemd, word je gematcht aan een kind op basis van o.a. voorkeuren, interesses en karaktereigenschappen. Wekelijks ga jij naar zijn/haar basisschool toe om samen (een-op-een) 1 uur door te brengen. Wat jullie in dat uurtje doen bepalen jullie zelf. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een spelletje spelen, knutselen, iets sportiefs of iets leerzaams. Aan het begin van de match krijg je van ons een tas in bruikleen, de Big Bag, waar wat spelletjes en knutselmateriaal in zitten.

Er zijn op dit moment heel veel kinderen op scholen die wat extra aandacht en een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Met jouw hulp hopen wij hen dit op korte termijn te kunnen bieden. Het School-based mentoring programma start altijd aan het begin van het schooljaar en je blijft gedurende het schooljaar aan elkaar gematcht. We verwachten dat je in ieder geval een schooljaar gematcht bent aan jouw Little Brother/Sister. Mochten jullie een goede klik hebben en willen doorgaan, dan kan de match worden uitgebreid naar meerdere schooljaren.

Voorwaarden:
* Je bent tussen de 18 en ongeveer 65 jaar.
* Je bent gedurende een schooljaar 1 uur per week beschikbaar tijdens schooluren.
* Je vindt het leuk om met een kind tussen de 5 en 13 jaar dingen te ondernemen.

Voor meer informatie en/of aanmelden: www.bbbs-rotterdam.nl

Scroll naar boven