Vrijwillige voorlezers gezocht!

De VoorleesExpress heeft als doel de taalontwikkeling en het leesplezier van kinderen én ouders te stimuleren. Als vrijwillige voorlezer lees je wekelijks een uur voor aan kinderen die opgroeien met een taalachterstand. Je komt twintig keer bij het gezin thuis op een vast moment of ziet hen digitaal. Als voorlezer laat je ouders en kinderen kennismaken met boeken en verhalen en verrijk je de taalomgeving in huis. Je wordt daarbij begeleid door een coördinator en er worden diverse trainingen aangeboden. De VoorleesExpress is voor zowel gezinnen als voorlezers een bijzondere ervaring!

In verschillende wijken in Rotterdam is momenteel een behoorlijke wachtlijst met aangemelde gezinnen, dus we zijn hard op zoek naar nieuwe vrijwilligers. We zoeken altijd een gezin bij de vrijwilliger in de buurt. Het voorlezen vraagt per gezin gemiddeld 1,5 uur per week, inclusief bibliotheekbezoek en voorlezersbijeenkomsten.

Wie zoeken we?
– Je bent minimaal 18 jaar;
– Je hebt affiniteit met kinderen;
– Je bent enthousiast over (voor)lezen en boeken en kunt dit overbrengen;
– Je bent minimaal één vast moment per week een uur beschikbaar;
– Je spreekt vloeiend Nederlands;
– Je hebt een open, nieuwsgierige houding en bent geïnteresseerd in sociale en culturele diversiteit;
– Je bent digitaal vaardig en bereid om met een app te werken.

Wat bieden wij je?
– Diverse workshops, trainingen en intervisiemomenten;
– Een unieke ervaring om kennis te maken met andere culturele achtergronden;
– Een gratis bibliotheekabonnement;
– Begeleiding van een coördinator.

Kijk op onze website voor meer informatie en voor het aanmeldformulier: www.voorleesexpress.nl/locatie/rotterdam. Voor vragen kun je mailen naar voorleesexpress@stichtingmano.nl.

Scroll naar boven