Trevvel en De Rotterdamse Uitdaging: Samen in beweging voor Rotterdammers

27 april 2023

Trevvel en Stichting De Rotterdamse Uitdaging slaan de handen ineen. De personenvervoerder en de stichting – die lokale goede doelen ondersteunt – zijn beide actief in Rotterdam en omstreken en gaan samenwerken om maatschappelijke problemen in de regio aan te pakken. Het eerste project focust op eenzaamheid onder de inwoners van Rotterdam.

“Veel Rotterdammers kunnen wel een steuntje in de rug gebruiken en door de krachten te bundelen, dragen Trevvel en de Rotterdamse Uitdaging daar hun steentje aan bij”, duidt Trevvel-CEO Arno van Haasterecht de samenwerking. Als partner maakt Trevvel nog meer projecten van De Rotterdamse Uitdaging mogelijk. “Die gedeelde wens om samen in beweging te komen voor de inwoners van Rotterdam vormt dan ook een stevig fundament onder het nieuwe partnerschap.”

Arno van Haasterecht: “wij hebben zicht op verborgen problematiek”

Trevvel gaat voor initiatieven van de stichting het personenvervoer verzorgen en biedt ondersteuning bij haar projecten. Dat betreft onder meer projecten om vereenzaming tegen te gaan. “De telefonisten en chauffeurs van Trevvel komen dagelijks in contact met mensen voor wie dit probleem helaas de rauwe werkelijkheid is”, legt Van Haasterecht uit. “Wij hebben daardoor zicht op deze problematiek, die normaliter juist vaak verborgen blijft.”

De samenwerking met de Rotterdamse Uitdaging past bovendien in de bredere maatschappelijke inzet van Trevvel. “Met onze eigen welzijnsafdeling Trevvel Sociaal bieden wij klanten al de handvatten om sociale, emotionele of financiële problemen aan te pakken”, verklaart Van Haasterecht. “Door de samenwerking met de Rotterdamse Uitdaging kunnen we op deze vlakken nu nog meer bereiken.”

 

De Rotterdamse Uitdaging: maatschappelijke makelaar

“Te veel Rotterdammers kampen met armoede, eenzaamheid of een slechte gezondheid”, stelt ook Karin van Elten, voorzitter van De Rotterdamse Uitdaging. “In al deze vraagstukken kunnen De Rotterdamse Uitdaging en Trevvel samen een belangrijke stap zetten in het bieden van een antwoord.”

Stichting De Rotterdamse Uitdaging stimuleert de banden tussen bedrijfsleven en samenleving. “Wij noemen onszelf daarom ook wel ‘maatschappelijke makelaars’ en zijn de schakel tussen partijen die veel voor elkaar kunnen betekenen, maar elkaar vaak niet weten te vinden”, aldus Van Elten. De stichting verbindt organisaties die werken aan oplossingen voor problemen in de samenleving met lokale ondernemingen die beschikken over het kapitaal, de materialen of de kennis om die oplossingen te verwezenlijken. “Zo stimuleren wij maatschappelijke betrokkenheid, activeren we waardevolle netwerken en maken we mensen zelfredzamer én ‘samenredzamer’.”

Zoek

Het laatste nieuws

Meer Rotterdammers digitaal!

Door een samenwerking met de sociale onderneming Copiatek, kunnen we als Rotterdamse uitdaging regelmatig stichtingen blij maken met digitale middelen.

Goed nieuws alert!

Hey, goed nieuws alert! We zijn mega trots om te kunnen aankondigen dat Martens Multimedia de nieuwe mediapartner is voor

Scroll naar boven