Verbinden van jong & oud en tegengaan van eenzaamheid onder senioren

Onze stichting koppelt studenten aan senioren om eenzaamheid onder senioren tegen te gaan. In een maatschappelijk diensttijd project van 6 maanden komen zij ongeveer 1x per week langs bij de senior om samen koffie te drinken, te wandelen, uitstapjes te maken enzovoort. Ook kan enige hulp met boodschappen, computeren of huishoudelijke klusjes worden geboden. Maar het gezelschap staat centraal! Een redding voor senioren die door het krimpen van hun sociale netwerk in sociaal isolement zijn gekomen.

Om onze senioren in Rotterdam extra aandacht te geven, organiseren wij op zondag 21 mei een High Tea in de Euromast. Dit bieden wij volledig gratis aan, zodat wij de senioren ook niet financieel belasten. We koppelen de senior & aan een student voor het evenement en kunnen zo hopelijk meer maatjes bij elkaar brengen.

Als stichting hebben wij niet veel te besteden aan deze evenementen en zijn daarom op zoek naar sponsoren die ons kunnen ondersteunen. Een financiële bijdrage aan dit evenement kan helpen met het tot stand brengen van meer verbindingen tussen jong & oud, en zodoende de kwaliteit van leven van de Rotterdamse senior vergroten!

Scroll naar boven