21 day challenge voor Talent Event voor kinderen in armoede

9 mei 2021

De stichting Stem Zonder Gezicht, die tot missie heeft om armoede onder kinderen aan te pakken, heeft de handen ineen geslagen met de Talentzscool en de Rotterdamse Uitdaging. Het samenwerkingsverband heeft zichzelf voor de uitdaging gesteld om binnen 21 dagen een gratis event te organiseren waar kinderen gratis plezier kunnen maken. De manifestatie vindt plaats op 1 juni 2018.

Op 1 juni, de Internationale Dag van de Ouders (VN), wordt ook aan kinderen gedacht. Dan wordt vanuit dit samenwerkingsverband een talentchallenge georganiseerd, die ook jonge mensen die in armoede leven een podium biedt. Waar niet elke recreatievorm altijd even toegankelijk is voor mensen met een kleine beurs, wil men met dit initiatief zich juist uitstrekken naar die doelgroep en kunnen ouders hun kinderen met een gerust hart laten deelnemen. Zo kunnen ze investeren in de talenten van hun kinderen, zonder dat dat hen veel hoeft te kosten. een gratis evenement in Lombarijen. Op deze dag staat het kind en het gezin centraal. Een dag vol spelletjes, workshops, optredens, gezelligheid, liefde en aandacht. En dat 100% door middel van delen en krachtenbundeling. Een dag die deze gezinnen voor altijd bij zal blijven.

Op deze dag zullen er workshops gegeven worden aan kinderen, waarbij zij worden uitgedaagd om hun talenten te laten ontluiken. De workshops hebben een expressief karakter, waarbij de eigen kracht en mogelijkheden van kinderen worden ingezet.

Denk aan podiumkunsten en Street Art als theater, spoken word, en muziek. Ook het beoefenen van sport en spel zal aandacht krijgen, zodat deze dag ieder kind wel iets te bieden heeft.

“Behalve een geweldige belevenis, willen we de kinderen ook vooral meegeven dat ook voor hen een toekomst is met perspectief, als zij hun talenten ontwikkelen. Dus met deze manifestatie streven we er ook vooral naar om de kinderen een boost te geven in hun sociaal emotionele ontwikkeling.”

Omdat er veel komt kijken bij het houden van dergelijke manifestaties doen we ook een oproep aan u en uw netwerk, zodat we deze kinderen met behulp van crowdfunding een onvergetelijke dag kunnen geven. We hebben daarvoor een concrete hulpvraag aan benodigde middelen:

 • Podium
 • Licht/geluid
 • Eten/drinken
 • Artiest(en)/optredens
 • Workshop/activiteit
 • Kleding
 • Speelgoed
 • DJ
 • Attracties/springkussen
 • Versterking/hulp/vrijwilligers
 • Financiële bijdrage

De betrokken organisaties hebben ‘gunnen en delen’ hoog in het vaandel staan en willen met hun inspiratieprojecten de stad in beweging brengen. Zodat mensen meer voor elkaar opkomen. Ze geven zelf het voorbeeld door de krachten te bundelen voor het goede doel.

Een van de bevlogen intitiatiefneemsters, Vanessa Umboh van stichting Stem Zonder Gezicht, vertelt enthousiast over de samenwerking met de partners:

“Rachel (Red. Heymach) heeft in Lombardijen al diverse projecten om armoede onder kinderen te bestrijden succesvol gelanceerd. Via scholen, buurtverenigingen en instanties en partnerorganisaties uit het netwerk worden de kinderen bereikt. Dat is natuurlijk geweldig. Talentzscool is al een gevestigde naam in Rotterdam IJsselmonde en omdat zij daar verankerd zijn, is het ook mooi dat we onder andere gebruik mogen maken van de faciliteiten van Theater Islamunda. Ook zijn wij heel blij met de betrokkenheid van de Rotterdamse Uitdaging. Dat zij ons moreel steunen, aandacht geven, maar ook hun netwerk willen mobiliseren is van grote meerwaarde voor het slagen van onze activiteiten.”

Voor meer informatie kun je terecht op de website van het samenwerkingsinitiatief:

http://www.delenomteverdelen.nl/21-day-challange-kids-day-2018/

 

Zoek

Het laatste nieuws

Meer Rotterdammers digitaal!

Door een samenwerking met de sociale onderneming Copiatek, kunnen we als Rotterdamse uitdaging regelmatig stichtingen blij maken met digitale middelen.

Goed nieuws alert!

Hey, goed nieuws alert! We zijn mega trots om te kunnen aankondigen dat Martens Multimedia de nieuwe mediapartner is voor

Scroll naar boven