Een ochtend vol aandacht

7 maart 2017

Maandagochtend 13 maart opent de Bijenkorf Rotterdam haar deuren exclusief voor Humanitas. De Bijenkorf is er voor alle Rotterdammers maar helaas is het niet voor elke Rotterdammer vanzelfsprekend om een warenhuis te bezoeken. Vanuit die gedachte, en omdat de Bijenkorf de cliënten van Humanitas een warm hart toe draagt, maar ook omdat zij voor iedereen een winkel zijn, participeert de Bijenkorf in dit geweldige initiatief van Humanitas bestuurder Gijsbert van Herk. De Bijenkorf trakteert op koffie en gebak en heeft een leuk programma samengesteld met een proeverij en diverse workshops op het vlak van beauty, fashion en lifestyle, en ook met een bingo en al het andere moois dat de Bijenkorf te bieden heeft. Ook een heuse modeshow met Humanitas modellen ontbreekt niet.

Waardevolle samenwerking

De Rotterdamse Uitdaging heeft Rotterdamse bedrijven als de RET en RMC geënthousiasmeerd om het vervoer van de cliënten, waarvan een groot deel ouderen met rollator of rolstoel, in samenwerking met Humanitas dit te regelen. Een gigantische logistieke planningsoperatie waar al het aanwezige materieel voor ingezet gaat worden. De Rotterdamse Uitdaging biedt ook ondersteuning in de organisatie van het evenement.

Clienten, mantelzorgers, vrijwilligers en medewerkers van Humanitas, wonend in Groot-Rijnmond, gaan deze ochtend de Coolsingel ‘in bezit nemen’. Ruim 1000 mensen worden tot voor de deur van de Bijenkorf gebracht met touringcarbussen, stadsbussen, wijkbussen en rolstoelbusjes.

Gijsbert van Herk: “ Niet te lang over de dingen nadenken en ze gewoon in gang zetten, daar ben ik van. En buiten de gebaande paden treden, de brede samenwerking zoeken, allianties maken, bestaande patronen doorbreken. En ik ben sterk van de kruisbestuiving en dit initiatief is daar een goed voorbeeld van. We verwachten een prettige chaos binnen en ook buiten de Bijenkorf. Ieder begrip bij voorbaat en als ik pers was zou ik een kijkje komen nemen”.

Zoek

Het laatste nieuws

Meer Rotterdammers digitaal!

Door een samenwerking met de sociale onderneming Copiatek, kunnen we als Rotterdamse uitdaging regelmatig stichtingen blij maken met digitale middelen.

Goed nieuws alert!

Hey, goed nieuws alert! We zijn mega trots om te kunnen aankondigen dat Martens Multimedia de nieuwe mediapartner is voor

Scroll naar boven