Succesvolle bijeenkomst bedrijven en maatschappelijke organisaties op 14 november

29 november 2017

Een jaar na de opening van de Rotterdamse Uitdaging in september 2016, kwamen betrokken bedrijven en maatschappelijke organisaties op 14 november bij elkaar om de eerste resultaten te bespreken, op de 44e verdieping bij Deloitte. Ondanks de dichte mist, een geweldige locatie.

Bedrijven hebben de behoefte om een maatschappelijke bijdrage te leveren aan maatschappelijke organisaties in Rotterdam, zo gaf Wouter Eenhoorn, voorzitter van de Rotterdamse Uitdaging aan. In juli 2017 hebben we de omslag gemaakt van het oplossen van individuele vragen van organisaties, naar een themagerichte aanpak. Er zijn 8 thema’s: de Spullenbank, de Laptop Challenge, het Fietsen Project, Ruimtes voor kantoor-vergader- en evenementen, de KennisKaravaan, het Geldexamen, Ongekend Talent en de Beursvloer.

 

   

Vier projecten werden nader toegelicht:

  • Het Fietsen Project: Vluchtelingenwerk vroeg om 70 tot 100 fietsen voor vluchtelingen. Woonstad en Woonbron doneren ‘wees’fietsen die na een procedure van 3 maanden niet opgehaald zijn door de eigenaar. Stichting Jong Rotterdam deelt hun kennis over het opzetten van een fietswerkplaats met Vluchtelingenwerk.
  • De tweede KennisKaravaan ging aan de hand van vragen van organisaties over Social Media. CROB, Arcadis en Deloitte deelden hun kennis met de maatschappelijke organisaties.
  • Het bestaande Geldexamen, ontwikkeld door het Nibud en Deloitte, gaat een nieuw werkboek ontwikkelen geschikt voor o.a. vluchtelingen en voortgezet onderwijs.
  • In totaal zo’n 30 jonge statushouders krijgen een introductiecursus bij Humanitas over werken in de zorgsector.

Vragen uit de zaal en aanbod van bedrijven volgden en dat ging tijdens de borrel gewoon door. Met als gevolg dat er ter plekke nog zo’n 10 matches werden beklonken.

 

Search

Het laatste nieuws

Meer Rotterdammers digitaal!

Door een samenwerking met de sociale onderneming Copiatek, kunnen we als Rotterdamse uitdaging regelmatig stichtingen blij maken met digitale middelen.

Goed nieuws alert!

Hey, goed nieuws alert! We zijn mega trots om te kunnen aankondigen dat Martens Multimedia de nieuwe mediapartner is voor

Scroll naar boven